Politi i Utrecht har mistanke om terrormotiv bag angreb

Kvinder binder en meddelelse rundt om et træ ved et interimistisk mindested for ofrene for et skudangreb i den hollandske by Utrecht mandag. Anklagemyndigheden siger, at teorier om et muligt terrormotiv bliver taget alvorligt som følge en note i en flugtbil. (Arkivfoto).

Politi i Utrecht har mistanke om terrormotiv bag angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der synes ikke at være nogen forbindelse mellem den mistænkte og ofrene, siger anklagemyndigheden.

Anklagemyndigheden i Holland siger, at teorier om et muligt terrormotiv bag et skudangreb i en sporvogn i byen Utrecht mandag bliver taget alvorligt som følge af en note i en flugtbil.

Der synes ikke at være nogen forbindelse mellem ofrene og den hovedmistænkte, en 37-årig tyrkisk mand, der blev jagtet af politiet i flere timer efter skyderiet.

Tre personer blev dræbt og syv andre såret - heraf tre alvorligt.

- Indtil videre bliver mistanken om, at der kan være et terrormotiv bag angrebet taget meget alvorligt. Dette er blandt andet baseret på fundet af et brev i en flugtbil og som følge af andre fund, der er gjort i sagen, hedder det i en erklæring fra anklagemyndigheden.

Bevæbnet politi pågreb den 37-årige tyrker, Gökmen Tanis, efter en otte timer lang menneskejagt i Hollands fjerdestørste by. Sikkerheden blev skærpet i lufthavne, på banegårde og mange andre steder.

Politiet fandt en rød Renault Clio, som Tanis havde anvendt som flugtbil efter angrebet. De fandt også et skydevåben efter hans anholdelsen.

Yderligere to mænd, på 23 og på 27 år, er blevet pågrebet efter skyderiet, oplyste kilder i politiet tidligere tirsdag til den hollandske avis De Telegraaf.

Den hovedmistænkte tyrkiske mand blev anholdt mandag omkring klokken 18.30.

Skyderiet fandt sted i en sporvogn klokken 10.45 i udkanten af bymidten i Utrecht.

De tre dræbte var en 19-årig kvinde fra Vianen, syd for Utrecht og to mænd på 28 og 49 år fra selve Utrecht.

Der var tidligere forlydender, som tydede på, at angrebet var et familieopgør, hvor den 37-årige mand skulle have skudt et familiemedlem af "familierelaterede" grunde. Efterfølgende skød han angiveligt mod de personer i sporvognen, der forsøgte at gribe ind.

Men disse udmeldinger fra politiet er blevet dementeret af myndighederne.

Politi i Utrecht har mistanke om terrormotiv bag angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce