Polen beder om svensk hjælp i Auschwitzsag


Polen beder om svensk hjælp i Auschwitzsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den polske justitsminister har bedt sin svenske kollega om hjælp til efterforskningen af sagen om det stjålne skilt fra koncentrationslejr i Auschwitz.

Polen har rettet en formel anmodning til Sverige om hjælp i sagen om det stjålne "Arbeit Macht Frei"-jernskilt fra den tyske koncentrationslejr i Auschwitz.

- Denne anmodning overdrages nu til Riksanklageren, som skal afgøre hvilken anklagemyndighed, der skal tage sig af sagen, siger den svenske justitsminister, Beatrice Asks pressesekretær, Martin Valfridsson.

Den polske justitsminister, Krzysztof Kwiatowski, talte umiddelbart inden nytår med Ask og sagde da, at Polen ville komme med en formel anmodning om retlig hjælp til efterforskningen af tyveriet den 18. december.

Den polske anklager, som leder forundersøgelsen, har sagt, at hjernen bag forbrydelsen ikke er polak, men stammer fra et andet europæisk land. Han har dog ikke bekræftet polske og svenske mediers oplysninger om, at den mistænkte skulle være svensker.

Den svenske advokat Peter Althin skal muligvis hjælpe den mand, der ifølge avisen Aftonbladet skal være indblandet i tyveriet. Althin vil ikke bekræfte, at manden skulle have erkendt medvirken til tyveriet i Polen.

- Den person, du taler om, har jeg mødt, men jeg vil ikke kommentere, hvad han har sagt, siger Althin, som bekræfter, at manden er svensk statsborger.

- Jeg har ikke mere at sige, ud over at jeg har mødt den beskrevne mand i Sverige.

Hvis manden, der ifølge Aftonbladet havde til opgave at sælge det stjålne skilt til en rig britisk nazist, men sprang fra og selv tog kontakt med Interpol, sigtes for meddelagtighed i tyveriet, så skal Peter Althin efter alt at dømme være hans forsvarer.

- Ja, det er sådan, han ønsker det, siger Althin.

Polen beder om svensk hjælp i Auschwitzsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce