Planer om angreb mod New York


Planer om angreb mod New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA: Politi- og efterretningsmyndigheder frygter al-Qaeda-terror mod Verdensbanken og børsen
USA: Osama bin Ladens al-Qaeda terrornetværk planlægger en række selvmordsangreb rettet mod internationale virksomheders kontorer og andre mål i New York, oplyste flere amerikanske medier i går på baggrund af oplysninger fra politi- og efterretningsmyndigheder.

Nyhedsprogrammet på tv-stationen ABC rapporterede sent lørdag aften, at informationen stammede fra "en oversøisk kilde" og sagde, at den var mere bemærkelsesværdig, end den sædvanlige "terrorist-snak", der har resulteret i tidligere advarsler.

Avisen New York Times rapporterede i går, at byens politi opfordrede ejendomsinspektører og firmaers sikkerhedspersonale til at være ekstra årvågne, særligt mod køretøjer med sprængstoffer og kemikalier placeret i nærheden af ventilationsanlæg.

- Informationerne betegnes som troværdige, sagde en politimand, som ønskede at være anonym, til avisen.

Politiet og føderale anti-terror-myndigheder var særligt bekymrede over de nye oplysninger, tilføjede kilden.

Over Mexico-grænsen

Advarslerne kom efter møder mellem politikommissær Raymond Kelly og Pasquale Damuro, der er souschef for FBI's kontor i New York, skrev avisen.

ABC's nyheder rapporterede også, at al-Qaeda ifølge efterretningskilder har planer om at skaffe ikke-arabiske terrorister over grænsen fra Mexico.

Amerikanske myndigheder har ifølge ABC anholdt en kvinde af pakistansk oprindelse.

Hun er kommet ind i Texas på et sydafrikansk pas, hvor mange sider var revet ud, med 7000 dollar i kontan- ter og en flybillet til New York.

En politimand sagde til New York Times, at en kvinde kan have været sendt i forvejen for at overbringe en meddelelse eller dokumentation til nogen i USA.

Topfolk i byen

New York by skal være vært for republikanernes konvent i dagene 30. august til 2. september.

Det er en begivenhed, der foruden præsident George W. Bush vil bringe en række højtstående amerikanske ministre og topembedsmænd til byen.

USA's regering hævede det såkaldte terrorberedskab til "højt" fra "forhøjet" i hovedstaden Washington og New York, oplyste minister for indenlandsk sikkerhed, Tom Ridge senere i går.

Ifølge Ridge er hovedkvarteret for Den Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbanken blandt de mulige mål i Washington, mens New Yorks børs ligeledes kan være et muligt mål.

Planer om angreb mod New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce