Pinlig brist i Slovakiets flysikkerhed


Pinlig brist i Slovakiets flysikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politimand i Slovakiet "glemte" at fjerne sprængstoffer fra flybagage, selv om de var sporet af politihund.

De slovakiske myndigheder undskylder for en brist i deres sikkerhedssystem, som blev afsløret, da en pakke med sprængstoffer kom med om bord i et fly til Irland i forbindelse med en test af sikkerhedsforanstaltningerne.

- Vi beklager meget, at et godt forsøg på at teste sikkerheden endte så dårligt, siger grænsepolitiets chef, Tibor Mako.

Testen af sikkerheden blev udført lørdag i byen Poprad, men slog grueligt fejl, da eksplosive stoffer kom med i et fly til Dublin fra luftfartsselskabet Danube Wings.

Mako siger, at politiet selv sendte to pakker gennem kontrollen - den ene med eksplosive stoffer og en anden med mistænkeligt, men ufarligt, indhold. Sprængstofferne blev sporet af en af grænsepolitiets hunde, men en politimand "glemte at fjerne sprængstofferne", lyder forklaringen på episoden.

Sprængstofferne blev derefter ved et tilfælde spændt sammen med en 49-årig slovaks rygsæk, som uvidende tog dem med til sin lejlighed i Dublin. Myndighederne i Dublin fik først besked om sprængstofferne tirsdag, hvorefter den 49-årige kortvarigt blev anholdt.

Mako siger, at de slovakiske myndigheder ikke alene bærer skylden for det pinlige forløb, da sprængstofferne også burde være fundet i Dublin, hvor sprængstofferne blev hentet tirsdag morgen under en større politioperation, hvor adskillige huse og forretninger blev evakueret.

Pinlig brist i Slovakiets flysikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce