Pentagon godkender rakethandel med Taiwan


Pentagon godkender rakethandel med Taiwan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taiwan kan nu - til Kinas store fortrydelse - med tilladelse fra USA's forsvarsministerium købe opgraderede Patriotraketter og andre våben for et milliardbeløb.

Det amerikanske forsvarsministerium har godkendt salget af opgraderet raketudstyr til Taiwan, siger en Taipei-baseret amerikansk embedsmand. Milliardhandlen sker med risiko for at ophidse øens store nabo Kina.

Salget af Patriot-raketudstyr er ifølge talsmanden en del af en pakke, som blev godkendt af den amerikanske Kongres for mere end et år siden. Det siger talsmanden for det amerikanske Institute i Taiwan, som er USA's de facto ambassade af mangel på formelle bånd.

- Det amerikanske forsvarsministerium har tildelt Lockheed Martin Corporation kontrakten om Patriot missilforsvarssystemer til Taiwan som en del af en stor våbenaftale, der blev godkendt af Kongressen i 2008, siger talsmanden.

Det amerikanske forsvarsministerium siger i en meddelelse, offentliggjort på dets hjemmeside, at kontrakten med Lockheed Martin, drejer sig om "basale opgraderinger af raketudstyr".

Analytikere forudsagde, at salget ville få en kølig modtagelse i Kina, der betragter Taiwan som en del af sit territorium og ønsker det tilbage, selv om det betyder krig.

- De amerikansk-kinesiske forbindelser vil uvilkårligt blive påvirket, for selv om Taiwan tydeligvis ønsker de våben, så kunne USA har sagt "nej" til den kinesiske ø, siger politolog Alexander Huang fra Taipeis Tamkang Universitet.

- Nogle mennesker i Beijing vil helt sikkert være meget kede af handlen. De kan sige, at det kun var cirka to måneder siden, at de to parter var enige om at arbejde på et tættere militært samarbejde, siger han.

Pentagon godkender rakethandel med Taiwan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce