Pengene fosser ind til ofrene for Boston-bomberne


Pengene fosser ind til ofrene for Boston-bomberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donationerne til ofrene i Boston ruller fortsat ind - både fra andre amerikanere og fra maratonløbere i London

Seks dage efter bombeangrebet i Boston er der samlet knap 12 millioner kroner ind til ofrene via forskellige indsamlinger på internettet. Det skriver nbcnews.com.

De mange millioner er blevet skrabet sammen på forskellige hjemmesider, der har oprettet indsamlinger specielt til bombeofrene.

En af dem, der har oprettet en indsamling, er Leslie Kelly fra Californien. Hendes to døtre voksede op sammen med Jessica Downes, som mistede sit ene ben under bombeangrebet ved Boston maraton.

- Vi tænkte alle sammen "hvordan kan vi hjælpe?", siger Leslie Kelly til nbcnews.com.

- Vi følte os så hjælpeløse. Jeg tænkte, at vi jo ikke alle sammen kan sende blomster. Jeg lå søvnløs hele natten. Og da jeg så stod op næste morgen, oprettede jeg indsamlingen.

Indtil videre er der indsamlet mere end tre millioner kroner alene til Jessica Downes og hendes mand, Patrick Downes, der også mistede et ben under bombeangrebet.

- Det er en måde hvorpå man kan være en del af hjælpen i stedet for bare at gå rundt og tænke på problemet, forklarer Brad Damphousse, der er administrerende direktør for en af indsamlingssiderne, GoFundMe.

Det er ikke kun amerikanerne, der donerer penge til ofrene for bombeangrebet, som mandag kostede tre mennesker livet og kvæstede 180.

Under søndagens maraton i London donerer sponsoren, Virgin, to pund for hver løber, der krydser mållinjen.

Arrangørerne regner med at rejse godt 600.000 kroner til den fond, der er oprettet for at yde økonomisk hjælp til ofrene, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ud over den økonomiske støtte viste maratonløberne i den britiske hovedstad også sympati med Bostons borgere. Før selve løbet blev der afholdt 30 sekunders stilhed, og flere af de 35.000 deltagere var iført sorte sørgebånd.

Pengene fosser ind til ofrene for Boston-bomberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce