Pave på rundrejse i Mellemøsten


Pave på rundrejse i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordans Muslimske Broderskab har insisteret på, at paven skal undskylde for erklæringer i 2006.

Pave Benedikt XVI indleder i morgen en rundrejse i Mellemøsten, hvor han skal besøge Jordan, Israel og Vestbredden.

Den katolske kirkes overhoved indleder sit besøg i regionen i Jordan, hvor landets latinske biskop, Salim Sayegh, har opfordret landets islamister til at deltage i velkomsten af paven.

- Vi ønsker ikke, at de skal stå isoleret i forhold til denne vigtige begivenhed, sagde biskoppen på en pressekonference i dag.

Jordans Muslimske Broderskab og dets magtfulde politiske fløj, Den Islamiske Aktionsfront (IAF), har insisteret på, at paven skal undskylde for erklæringer, som han fremsatte i 2006 "mod islam og profeten Muhammed." Paven citerede dengang en kristen kejser fra middelalderen, der kaldte en del af profeten Muhammeds lære for "ond og umenneskelig". Paven har sagt, at den vrede, som udtalelserne vakte i muslimske lande, skyldtes "uheldige misforståelser".

Paven skal mødes med muslimske ledere i Al-Hussein Moskeen i Amman under sit ophold i Jordan, hvorfra han rejser videre til Israel og Vestbredden.

Jordans informationsminister, Nabil Sharif, siger, at der i Amman er store forhåbninger om, at pavens besøg vil være "manna fra himmelen" i forhold til landets turisme.

I Israel, hvor den katolske kirkes overhoved skal besøge over en snes forskellige steder, er 60.000 politi-og sikkerhedsfolk sat ind i "Operation Hvid Kappe", der ledes af politichefen David Cohen.

- Dette er et historisk besøg, der har stor national og international betydning, siger han og understreger, at sikkerhedsforanstaltningerne er en kompleks operation.

Paven ankommer til Det Hellige Land fra Jordan mandag. Han besøger tirsdag Jerusalems gamle bydel, og han skal rundt til en række steder, som er hellige for både jøder, kristne og muslimer.

Pave på rundrejse i Mellemøsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce