Pave fordømmer præsters sexmisbrug af børn


Pave fordømmer præsters sexmisbrug af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paven kalder irske præsters sexmisbrug af børn for en "grufuld forbrydelse" efter et to dage langt krisemøde i Vatikanet. Irske biskopper lover bod og bedring.

Den katolske kirkes overhoved, pave Benedikt XVI, fordømmer det omfattende sexmisbrug af børn, der er foregået gennem flere årtier i den katolske kirke i Irland. Det oplyser Vatikanet efter et to dage langt krisemøde mellem paven og 24 irske biskopper.

- Den Hellige Fader bemærkede, at det seksuelle misbrug af børn og unge mennesker ikke kun er en grufuld forbrydelse, men også en alvorlig synd, som fornærmer Gud og sårer værdigheden af mennesket, der er skabt i hans billede, lyder det i en meddelelse fra Vatikanet.

I november afslørede en rapport, at biskopperne i den irske hovedstad Dublins ærkebispedømme kendte til de pædofile overgreb. Rapporten har dokumenteret, at misbruget foregik i perioden fra 1975 til 2004.

I stedet for at beskytte de misbrugte børn, valgte biskopperne imidlertid at dække over kirkens forbrydelser.

Vatikanet oplyser, at Benedikt XVI er klar over, at det vil tage tid at rette op på kirkens blakkede ry. Paven opfordrede på krisemødet biskopperne til at tage hånd om "fortidens problemer med bestemthed og beslutsomhed" og til at "konfrontere den nuværende krise med ærlighed og mod".

Som reaktion på pavens fordømmelse understregede biskopperne ifølge Vatikanet vigtigheden af at samarbejde med de irske myndigheder for at undgå lignende skandaler i fremtiden.

I Irland ønsker gruppen Irske Overlevende efter Børnemisbrug (Soca) at mødet i Vatikanet bliver fulgt op med handling fra den katolske kirkes side.

- Vi vil have paven og kirken til at give kompensation til ofrene. Derefter vil vi have paven til at fyre alle de biskopper, der har begået forbrydelser. Så kan han komme til Irland. Så kan han komme og undskylde, siger gruppens stifter, John Kelly, til nyhedsbureauet AFP.

Krisemødet mellem paven og de irske biskopper foregik bag lukkede døre i Vatikanet.

Pave fordømmer præsters sexmisbrug af børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce