Pave Frans nedsætter nyt reformråd

Den congolesiske kardinal Laurent Monsengwo Pasinya er blandt de otte kardinaler, paven i dag har valgt som medlem af sit nye reformråd.
Foto: Pier Paolo Cito/AP/POLFOTO

Pave Frans nedsætter nyt reformråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte kardinaler fra forskellige lande skal være med til at sikre reformer i den katolske kirke.

Pave Frans har lørdag nedsat et nyt rådgivende råd bestående af kardinaler fra forskellige verdensdele, som skal hjælpe ham med at lede den katolske kirke og reformere dens kriseramte centrale administration.

Beslutningen om rådet med otte kardinaler er den vigtigste, som den nye pave har truffet indtil nu, og iagttagere vurderer, at den styrker hans muligheder for at undgå de fejltagelser og skandalesager, som prægede hans forgængers otte år i Vatikanet.

I en erklæring fra Vatikanet hedder det, at de otte kardinaler vil rådgive paven med ledelsen af kirken og med ændringer af administrationen.

Det ses som et tegn på, at pave Frans vil konsultere andre af kirkens medlemmer mere bredt, end forgængeren Benedikt gjorde det.

De otte kardinaler i det nye råd kommer fra Italien, Indien, Tyskland, DRCongo, USA, Australien og Honduras.

Siden sin tiltræden har den 76-årige pave, der er fra Argentina, ofte benævnt sig selv som Roms biskop snarere end hele den katolske verdens pave. Det har mange iagttagere betragtet som et tegn på ydmyghed.

Pave Frans har, siden han afløste den tyskfødte Benedikt, fokuseret på at bringe den katolske kirke nærmere de nødlidende rundt i verden - noget, han også var optaget af, da han var ærkebiskop i Buenos Aires.

Pave Frans nedsætter nyt reformråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce