Parlament afviser Karzais nye regering

Afghanske palamentsmedlemmer stemte fredag om Præsident Hamid Karzais ministerliste.
Foto: Farzana Wahidy/AP/POLFOTO

Parlament afviser Karzais nye regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parlamentet i Afghanistan afviser langt størsteparten af præsident Karzais kandidater til ministerposter i en ny regering. Kun syv af 24 nominerede er godkendt.

Afghanistans parlament har afvist langt de fleste af præsident Hamid Karzais ministerkandidater, herunder mindst to af hans nære allierede samt den magtfulde tidligere krigsherre Ismail Khan.

Karzai offentliggjorde listen med sine 24 kandidater til den nye regering for to uger siden, og lørdag blev de nominerede så vurderet af parlamentets flere end 200 medlemmer i en hemmelig afstemning.

Da afstemningen var ovre, stod det klart, at parlamentarikerne havde vendt tommelfingeren nedad for 17 af de 24 kandidater.

Afvisningen bliver regnet som et stort nederlag for den nyvalgte afghanske præsident, der havde ønsket at beholde elleve ministre fra sin forrige regnering.

Karzai havde dog også nomineret tidligere krigsherrer til centrale poster. Blandt dem er Ismail Khan, en fremtrædende kommandør fra den vestlige Herat-provins, der var udpeget som energi- og vandminister. En magtfuld post, der af mange iagttagere opfattes som en belønning for at støtte Karzais genvalg.

Khan er blevet beskyldt for delagtighed i krigsforbrydelser, og han var et kontroversielt valg, som ikke mødte bifald i Vesten.

Kun syv kandidater blev godkendt af parlamentet, heriblandt ministrene for forsvar, uddannelse, finans, landbrug og kultur. Også indenrigsministeren blev godkendt.

Der hviler et stort pres på Hamid Karzai for at stable en ansvarlig regering på benene, og det internationale samfund med USA i spidsen har krævet, at præsidenten tager et opgør med den omfattende korruption i statsapparatet.

Karzai siger, at han hurtigst muligt vil indstille nye ministre til de poster, som står ubesatte efter lørdagens afstemning.

Parlament afviser Karzais nye regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce