Paramilitære har nedlagt våbnene


Paramilitære har nedlagt våbnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den protestantiske paramilitære gruppe i Nordirland, Ulster Defense Association, har nu nedlagt våbnene.

Nordirlands største protestantiske paramilitære gruppe vil onsdag meddele, at den nu har nedlagt våbnene.

Det er gruppen Ulster Defense Association (UDA) der nu har gennemført det, som den i efteråret lovede at gøre inden februar, og det kaldes en milepæl i landets fredsproces.

UDA er den største og den sidste af de protestantiske paramilitære grupper, der opgiver sine våben efter fredsaftalen langfredag 1998. Inden fredsaftalen blev en realitet var Nordirland i tre årtier præget af vold og uro, der kostede 3500 mennesker livet.

- Vi vil holde en pressekonference, hvor UDA forventes at komme med en vigtig meddelelse om den nuværende situation, siger en talsmand for UDAs politiske gren, Ulster Political Research Group, til det britiske nyhedsbureau Britain's Press Association.

UDA går ind for, at Nordirland fortsat skal være en del af Storbritannien, mens de katolske grupper vil forenes med Irland. Den største af de katolske bevæbnede grupper, IRA, afvæbnede sig selv for fire år siden.

I 2007 blev der indført begrænset selvstyre i Nordirland med en historisk aftale mellem det katolske parti Sinn Fein og de protestantiske unionister.

Paramilitære har nedlagt våbnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce