Palæstinensernes premierminister trækker sig


Palæstinensernes premierminister trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Premierminister Salam Fayyad ønsker ikke længere at stå i spidsen for den palæstinensiske regering.

Den palæstinensiske premierminister, Salam Fayyad, har formelt indleveret sin afskedsbegæring til præsident Mahmoud Abbas, oplyser en palæstinensisk embedsmand lørdag.

- Fayyad mødte Abbas i en halv time i præsidentens hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden, hvor han officielt overdrog ham sin skriftlige afskedsbegæring, siger embedsmanden.

Abbas og Fayyad har været oppe at toppes i forbindelse med en stadig stigende kritik af premierministerens økonomiske politik fra den regerende Fatah-bevægelse, men USA har arbejdet hårdt for, at den amerikansk uddannede økonom skulle blive på posten.

USA's udenrigsminister, John Kerry, ringede sent fredag til Abbas for at presse ham til at finde fælles fodslag med sin premierminister, siger palæstinensiske embedsmænd.

Rygter om, at Fayyad enten ville trække sig frivilligt eller blive beordret af Abbas til at trække sig tilbage, har floreret i de seneste uger, efter at langvarige uoverensstemmelser mellem de to mænd kulminerede med finanspolitikken.

Finansminister Nabil Qassis meddelte 2. marts, at han trådte tilbage. Fayyad godkendte hans afskedsbegæring, mens Abbas, som var i udlandet på det tidspunkt, afviste den. Fayyad var både finans- og premierminister, inden Qassis blev udpeget i maj 2012.

Et planlagt møde, hvor Fayyad ifølge en Fatah-embedsmand havde planer om at aflevere sin afskedsbegæring blev udsat torsdag, efter at Washington havde insisteret på, at premierministeren skulle blive hængende.

I forrige uge kritiserede Fatahs Revolutionære Råd åbent Fayyad-regeringens økonomiske politik for første gang.

Abbas' Palæstinensiske Myndighed befinder sig i en alvorlig økonomisk krise, som delvis skyldes, at løfter om udenlandsk finansiering ikke er kommet til udbetaling, selv om USA's Kongres i stilhed har frigivet 500 millioner dollar i hjælp sidste måned.

Palæstinensernes premierminister trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce