Palæstinenserne fordømmer bosætterbyggeri


Palæstinenserne fordømmer bosætterbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæstinenserne siger, at den israelske regerings plan om byggeri af nye boliger i bosættelser i det arabiske Jerusalem sår tvivl om Israels ønske om fred.

Palæstinensernes ledelse fordømmer Israels plan om byggeriet af nye boliger for bosættere i det arabiske Østjerusalem.

Det er uforeneligt med fredsbestræbelserne, siger den palæstinensiske chefforhandler, Saeb Erakat, til det franske nyhedsbureau AFP.

- Den Palæstinensiske Myndighed fordømmer kraftigt den nye beslutning om at bygge i Østjerusalem og undrer sig over, om der er en fastfrysning af bosættelsesaktivitet eller en udvidelse af den, siger Erakat.

- Den amerikanske regering må indse, at den israelske regerings politik står for bosættelser og ikke fred, og at dens valg er bosættelser og ikke fred, tilføjer han.

Israelsk tv rapporterede søndag, at Israel har indbudt bygherrer til at deltage i en licitation om byggeriet af cirka 692 nye boliger i tre bosættelser i det overvejende arabiske Østjerusalem.

Palæstinenserne ser Østjerusalem som hovedstad i en fremtidig palæstinensisk stat.

Der findes allerede omkring 200.000 israelske bosættere side om side med 270.000 arabiske beboere i Østjerusalem, som Israel besatte under Seksdageskrigen i 1967 og annekterede senere, hvilket er i strid med det internationale samfunds holdning.

Palæstinenserne har afvist at genoptage fredsforhandlingerne, som har ligget stille i et år, før Israel indstiller alle bosættelsesaktiviteter på den besatte Vestbred, herunder Østjerusalem.

Israel har accepteret en midlertidig pause på 10 måneder i bosættelsesbyggeri på Vestbredden - bortset fra offentlige bygninger og projekter, som allerede er i gang. Stoppet gælder ikke Østjerusalem.

Palæstinenserne fordømmer bosætterbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce