Palæstinenser synes udleveret på bånd


Palæstinenser synes udleveret på bånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højtstående palæstinenser optaget med skjult kamera synes at misbruge sin stilling på omstridt videooptagelse.

En højtstående palæstinenser har presset en ung jobsøgende palæstinensisk kvinde til sex. Det har sendt chokbølger gennem det palæstinensiske samfund på Vestbredden. Israelsk tv har vist optagelser, der afslører afpresningen.

Videooptagelserne, der er optaget med skjult kamera, stammer fra en tidligere palæstinensisk efterretningsofficer, Fahmi Shabaneh, som har klaget over udbredt korruption i Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed, som støttes af Vesten.

På videoen ses Rafiq al-Husseini, som er stabschef for præsident Mahmud Abbas. Han flirter med en kvinde, som er ansøger til et job i selvstyremyndigheden. Rafiq al-Husseini tager tøjet af og går ind i et soveværelse og spørger kvinden, om lyset skal være slukket. Kort efter kommer Shabaneh og andre sikkerhedsfolk ind i værelset og overrasker den nøgne Husseini, der beskyldes for sexchikane. Videoen, der er optaget i 2008, er nu blevet set af mange på youtube.

Shabaneh siger, at han har frigivet optagelserne, fordi hans anklager ikke er blevet taget alvorligt, og fordi ingen reagerer på hans beskyldninger om, at ledende palæstinensere har stjålet millioner af dollar fra offentlige midler.

Højtstående palæstinensiske repræsentanter kalder filmoptagelserne for falske og truer nu med at lægge sag an mod den israelske tv-station Kanal 10, fordi den har viderebragt "falske beskyldninger" fra Shabaneh, som i dag eftersøges for en række forbrydelser af de palæstinensiske myndigheder.

Han bor imidlertid uden for de palæstinensiske områder - i det israelsk annekterede Østjerusalem.

Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed har længe været beskyldt for korruption, og en officiel undersøgelse afslørede i 2006, at 700 millioner dollar var forsvundet i systemet.

Palæstinenser synes udleveret på bånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce