Pakistanske styrker dræber 60 militante


Pakistanske styrker dræber 60 militante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De hårde kampe mellem pakistanske styrker og Taliban fortsætter i det nordvestlige Pakistan. Op mod 60 militante meldes dræbt i Buner-distriktet.

Pakistanske styrker dræbte i dag op mod 60 militante Taliban-oprørere, da hærens offensiv mod den islamistiske bevægelse pludselig mødte hård modstand, oplyser militæret.

Hæren angreb for sjette dag i træk Taliban-krigerne i den nordvestlige del af landet. Offensiven blev sat i værk efter pres fra USA, der har udtrykt stor bekymring over, at Taliban er rykket frem og nu kun befinder sig 100 kilometer fra hovedstaden Islamabad.

Mellem 55 og 60 militante er blevet dræbt det seneste døgn i Buner-distriktet, hvor "operationen fortsætter succesfuldt", siger den pakistanske generalmajor Athar Abbas.

Ifølge hæren er næsten 200 oprørere blevet dræbt i forbindelse med offensiven, som går under navnet "Operation Black Thunder". Både kampvogne, jagerfly og helikoptere er blevet anvendt i kampen mod Taliban.

Pakistans regering gik for nylig med til at indføre islamisk sharia-lovgivning i den nærliggende Swat-del. Det skete i et forsøg på at stoppe to års blodigt oprør, men i stedet har Taliban fortsat sin fremrykning ind i Buner-distriktet, og det har fået hæren til at reagere.

Indbyggerne i Buner siger, at der udkæmpes hårde kampe i området.

- Jeg kan ikke sove i mit soveværelse, fordi mit hus ryster hele natten på grund af kraftig beskydning, forklarer 60-årige Habibulah Khan, der driver et apotek i Nawagai.

Han siger, at næsten alle er flygtet fra landsbyen.

Pakistanske styrker dræber 60 militante

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce