Pakistansk domstol udsteder arrestordre på Musharraf


Pakistansk domstol udsteder arrestordre på Musharraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere præsident i Pakistan Pervez Musharraf skal arresteres, oplyser en talsmand fra Musharrafs parti.

En pakistansk domstol har torsdag udstedt arrestordre på landets tidligere præsident Pervez Musharraf. Det oplyser en talsmand fra Musharrafs eget parti ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge talsmanden skal Musharraf arresteres for at have fyret en række højesteretsdommere, da han sad ved magten tilbage i 2007.

Desuden er han blandt andet anklaget for at være indblandet i mordet på sin politiske modstander Benazir Bhutto samme år.

Musharraf har i de seneste uger været ind og ud af retssale, men hver gang er hans kaution blevet forlænget. Torsdag valgte en domstol i Pakistans hovedstad Islamabad imidlertid ikke at forlænge kautionen i sagen om fyringen af højesteretsdommerne.

Pervez Musharraf modtog meddelelsen, mens han befandt sig i retssalen, men han kunne alligevel forlade retsbygningen i en jeep under eskorte af sine bodyguards.

Ifølge en talsmand fra Musharrafs parti har den tidligere præsident appelleret arrestordren til Pakistans højesteret. Partiet forventer, at Musharraf kommer under husarrest, hvis appellen bliver afvist og arrestordren opretholdt.

Den tidligere hærchef vendte i sidste måned tilbage til Pakistan efter næsten fire års selvvalgt eksil for at deltage i det pakistanske parlamentsvalg 11. maj.

Pervez Musharraf ville stille op til valget til trods for muligheden for at blive arresteret for flere forskellige anklager samt dødstrusler fra Taliban i Pakistan.

I tirsdags blev Musharraf nægtet at stille op ved det pakistanske parlamentsvalg i næste måned, der allerede nu er overskygget af flere dødbringende angreb på politikere eller politiske partier.

Beslutningen om at diskvalificere Musharraf blev taget af en pakistansk domstol, og baggrunden var, at eksgeneralen krænkede forfatningen tilbage i 2007.

Pakistansk domstol udsteder arrestordre på Musharraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce