Pakistans Musharraf kan løslades mod kaution


Pakistans Musharraf kan løslades mod kaution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere præsident, der har siddet seks måneder i husarrest, er ifølge sin advokat reelt en fri mand.

Pakistans øverste domstol tillader nu, at landets eks-præsident Pervez Musharraf kan blive løsladt mod kaution. Han er blandt andet tiltalt i sagen om drabet på landets tidligere premierminister Benazir Bhutto i 2007.

Han har siddet seks måneder i husarrest og er blevet løsladt i tre anklagepunkter mod ham, hvilket får hans advokat til at sige, at han reelt er en "fri mand".

- Anmodningen om kautionen er accepteret, og den er fastsat til en million rubler (omkring 52.000 kroner), lød kendelsen fra Pakistans Højesteret.

Det er dog sandsynligt, at han forbliver under skarp bevogtning i sit hjem på grund af dødstrusler.

Musharraf tog magten ved et ublodigt kup i 1999 og regerede, indtil han blev tvunget fra magten som følge af Bhuttos Pakistanske Folkepartis valgsejr i 2008.

Retssagen mod den tidligere hærchef, der ledede landet fra 1999-2008, er en hidtil uset begivenhed i det atombevæbnede land, der har været styret af militæret i over halvdelen af dets historie.

Taliban har truet med at dræbe den 70-årige tidligere general, som, da han var præsident, gik forrest i en alliance mellem Pakistan og USA i krigen mod terror, der blev indledt i kølvandet på angrebene på USA den 11. september 2001.

Musharraf er den første, tidligere leder af landets magtfulde militær, der bliver tiltalt for nogen form for forbrydelse.

Musharrafs retssager var omgærdet af et massivt sikkerhedsopbud, og han var beskyttet af snesevis af sikkerhedsofficerer.

Benazir Bhutto blev dræbt i et selvmordsangreb i 2007 efter et valgmøde i Rawalpindi. Det skete få uger efter, at hun var vendt tilbage til Pakistan efter flere år i selvvalgt eksil.

Pakistans Musharraf kan løslades mod kaution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce