Pakistan og Afghanistan vil dæmpe spændinger


Pakistan og Afghanistan vil dæmpe spændinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Militante grupper, der opererer i Afghanistan fra Pakistan, forbitrer forholdet mellem Kabul og Islamabad.

Der sker fremskridt i forhandlinger mellem Pakistan og Afghanistan, som finder sted på USA's initiativ, siger den amerikanske udenrigsminister John Kerry.

- Vi har ført en meget omfattende og også produktiv og konstruktiv dialog ... Men vi er enige om, at det er resultaterne, der skal fortælle historien, siger Kerry.

USA's udenrigsminister ledede onsdag drøftelser mellem Afghanistans præsident, Hamid Karzai, Pakistans udenrigsminister, Jalil Jilani, og den pakistanske hærchef Ashfaq Kayani.

De finder sted på et tidspunkt, hvor der har været tiltagende spændinger mellem de to lande.

Mødet blev holdt dagen efter, at Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, krævede, at Pakistan slår ned på de grupper, der opererer i Afghanistan og bruger Pakistan som fristed til at planlægge og gøre praktiske forberedelser til deres aktiviteter.

De seneste uger har situationen langs den 2600 kilometer lange grænse mellem Pakistan og Afghanistan været meget spændt. Talsmænd for den afghanske regering siger, at pakistanerne længe har støttet islamisterne i Taliban og andre radikale grupper og netværk i Pakistan.

Anders Fogh Rasmussen havde tidligere på ugen samtaler med præsident Karzai i Bruxelles. Han oplyste, at disse samtaler mest drejede sig om juridiske aftaler vedrørende alliancens tilstedeværelse i Afghanistan efter 2014.

De afghanske sikkerhedsstyrker skal ifølge planen overtage ansvaret for sikkerheden i landet i løbet af foråret 2013.

Det er 12 år siden, at en amerikansk-ledet invasionsstyrke fjerne Talibanregimet i Afghanistan, fordi det ifølge USA beskyttede al-Qaedas ledere efter terrorangrebene i USA den 11. september 2001.

Pakistan og Afghanistan vil dæmpe spændinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce