Fem formodede militante amerikanere med dobbelt statsborgerskab har i en pakistansk ret på politiets anmodning fået deres varetægtsfængsling forlænget.
En pakistansk domstol har besluttet at opretholde varetægtsfængslingen i yderligere 10 dage af fem formodede militante amerikanere for at give politiet mulighed for at fuldføre dets undersøgelser.

Mændene blev anholdt i Pakistan tidligere på måneden, mistænkt for forsøg på at kontakte organisationer med tilknytning til al-Qaeda for at ville engagere sig i militante aktiviteter, formentlig i det lovløse nordvestlige område af landet, hvor talibanoprøret er mest voldsomt.

I retten i den nordøstligt beliggende by Sargodha sagde dommer Mohammad Aslam, at han på politiets anmodning forlængede varetægtsfængslingen af dem i yderligere 10 dage, og at han samtidig beordrede politiet til at skaffe beviser til den 4. januar.

- Vi mener, at yderligere 10-dages fængsling ikke er tilstrækkeligt til at undersøge denne komplekse sag. I næste retsmøde vil vi derfor bede om mere tid, siger chefpolitiinspektør Haseeb Shah.

Mændene, som alle er amerikanere med dobbelt statsborgerskab, herunder to pakistanskamerikanere, er også blevet afhørt af FBI.