Pakistan: Musharraf bliver i fængsel i to uger mere


Pakistan: Musharraf bliver i fængsel i to uger mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domstol har afgjort, at tidligere præsident i Pakistan skal forblive varetægtsfængslet i yderligere to uger.

Pakistansk anti-terror domstol forlængede lørdag varetægtsfængsling af Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf med to uger.

Det sker i forbindelse med beskyldningerne om, at Musharraf fyrede en række højesteretsdommere i 2007, da han sad ved magten.

Denne beskyldning betød, at de pakistanske myndigheder torsdag udstedte en arrestordre på den tidligere præsident.

- Domstolen har forlænget fængslingen af general Musharraf med to uger, siger Muhammad Amjad, talsmand for Musharrafs parti, Pakistans Muslimske Liga.

Tidligere lørdag blev Pervez Musharraf således fremstillet i en anti-terror domstol i den pakistanske hovedstad, Islamabad.

Ifølge eks-præsidentens advokat skulle domstolen afgøre, hvorvidt Musharraf skulle forblive varetægtsfængslet, eller om han kunne blive overflyttet til fængsel i forlængelse af sit næste forhør, der vil finde sted inden for de nærmeste dage.

Men nu er det altså blevet besluttet, at han skal forblive fængslet i yderligere to uger.

Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf blev fredag anholdt i sit hjem i udkanten af hovedstaden Islamabad i en sag om landsforræderi.

Desuden er han blandt andet anklaget for at være indblandet i mordet på sin politiske modstander Benazir Bhutto samme år.

Musharraf, der ledede landet fra 1999 til 2008, har i de seneste uger været ind og ud af retssale, men hver gang er hans kaution blevet forlænget.

Torsdag valgte en domstol i Islamabad imidlertid ikke at forlænge kautionen i sagen om fyringen af højesteretsdommerne.

Den tidligere hærchef vendte i sidste måned tilbage til Pakistan efter næsten fire års selvvalgt eksil for at deltage i det pakistanske parlamentsvalg 11. maj.

Pervez Musharraf vil stille op til valget trods muligheden for at blive arresteret for flere forskellige anklager samt dødstrusler fra Taliban i Pakistan.

Pakistan: Musharraf bliver i fængsel i to uger mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce