PKK hævder at have dræbt 15 tyrkiske soldater


PKK hævder at have dræbt 15 tyrkiske soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyrkiets premierminister indkalder til hastemøde efter meldinger om, at 15 soldater er dræbt i PKK-angreb.

Militante fra det forbudte kurdiske arbejderparti PKK har dræbt 15 tyrkiske soldater i et angreb mod en militærkonvoj i den sydøstlige del af landet, meddeler PKK søndag.

Præsident Recep Tayyip Erdogans kontor bekræfter, at der har fundet et angreb sted i Hakkari-provinsen, der ligger tæt på Tyrkiets grænse til Irak og Iran.

Erdogan siger til tyrkisk tv, at der er tale om et mineangreb, og at det skete under en "oprydningsoperation" mod den militante kurdiske gruppe.

Regeringen har endnu ikke oplyst noget tabstal.

Hvis det bekræftes, at 15 tyrkiske soldater er dræbt, vil det være det hidtil blodigste PKK-angreb mod tyrkisk militær, siden våbenhvilen kollapsede i juli.

Tyrkiske medier noterer sig, at premierminister Ahmet Davutoglu har afbrudt en tur til Konya, hvor han skulle overvære en fodboldkamp, og i stedet indkaldt sine sikkerhedsrådgivere til et hastemøde i hovedstaden Ankara, skriver AFP.

- Et angreb fra flere sider har kostet 15 soldater livet, og et stort antal våben blev taget ved aktionen, skriver PKK i en meddelelse.

Bevægelsen tilføjer ifølge AFP, at tyrkiske kampfly har bombet formodede kurdiske stillinger som gengældelse for angrebet.

Mindst 70 tyrkiske politifolk og soldater er blevet dræbt siden juli. På PKK's side er hundredvis af militante blevet dræbt.

Begge sider beskylder hinanden for, at våbenhvilen brød sammen i juli.

Parterne indgik våbenhvile i 2013 og var enige om at forsøge at finde en løsning på den langvarige konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.

Men fredsforhandlingerne har reelt stået stille siden da og er nu brudt helt sammen.

PKK hævder at have dræbt 15 tyrkiske soldater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce