PKK: Undskyld vi dræber civile


PKK: Undskyld vi dræber civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kurdiske oprørsbevægelse PKK har ved et bilbombeattentat i Tyrkiet dræbt civile, herunder tre børn.

Det var ikke meningen.

Den kurdiske oprørsbevægelse PKK siger i en erklæring undskyld for at have dræbt civile i torsdags, hvor man sprængte en bilbombe ved en politistation i byen Cinar i det sydøstlige Tyrkiet.

Ved sprængningen blev to civile og en politimand dræbt, og der skete omfattende materielle skader.

Skaderne var så voldsomme, at en bygning kollapsede, og det medførte yderligere tre dødsofre.

Sikkerhedskilder i området siger til det franske nyhedsbureau AFP, at ofrene i den kollapsede bygning var en fem måneder gammel baby, en pige på et år og en dreng på fem.

- Det er klart, at civile i henhold til vor bevægelses generelle linje og vore retningslinjer aldrig skal være vore mål. Målet for denne handling var sikkerhedsstyrker, siger PKK i en erklæring, der citeres af det prokurdiske nyhedsbureau Fitrat.

- Trods vore bestræbelser på ikke at ramme civile ønsker vi at overbringe vor sorg over, at adskillige er blevet dræbt, og vi sender vore kondolencer til deres familier, hedder det i erklæringen, hvori PKK lover, at bevægelsen vil fortsætte med at angribe tyrkiske styrker.

PKK - Kurdistans Arbejderparti - indledte et oprør mod den tyrkiske stat i 1984.

Oprindeligt var formålet at få kurdisk uafhængighed, men siden er kravet ændret til, at kurderne i den sydøstlige del af Tyrkiet vil have mere autonomi.

I juli i fjor opblussede konflikten mellem PKK og den tyrkiske stat, da en våbenhvile brød sammen efter to og et halvt år.

PKK: Undskyld vi dræber civile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce