Otte tiltalt efter bryllupsmassakre

Pårørende haster til hospitalet i den sydøsttyrkiske by Mardin, hvor 45 mennesker blev dræbt af maskerede mænd med automatvåben til en bryllupsfest.

Otte tiltalt efter bryllupsmassakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale militser i fokus efter massakre ved bryllup.

En tyrkisk domstol har rejst tiltale mod otte personer, deriblandt en teenager, efter en massakre ved en kurdisk bryllupsfest. Personerne er blandt 10, som blev tilbageholdt efter drabene på 44 mennesker med maskinpistoler i en blodfejde mellem rivaliserende familier i landsbyen Bilge i den sydøstlige Mardin-provins, oplyser den lokale guvernør Hasan Duruer til det anatolske nyhedsbureau. Han oplyser ingen yderligere detaljer.

Massakren har bragt en paramilitær styrke af "landsbyvagter" i fokus, da den beskyldes for at misbruge et mandat til at bekæmpe oprørere.

De lokale i landsbyen har sagt, at de formodede, gerningsmændene var "landsbyvagter", som er en kurdisk milits, der får penge af den tyrkiske regering for at bekæmpe oprørsbevægelsen Kurdistans Arbejderparti (PKK).

Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at 6 børn, 17 kvinder og 21 mænd blev dræbt ved massakren. Tre andre landsbyboere blev såret.

Officielle statistikker vise, at over 5100 landsbyvagter var knyttet til forskellige typer forbrydelser - blandt andet narkotikasmugling, voldtægter, bortførelser og mord - i årene 1985-2002.

Landsbyvagterne er i praksis meget vanskelige at røre, da de beskytter Tyrkiets interesser mod "terrorangreb" fra PKK's side. Menneskerettighedsforkæmpere og mange lokale siger, at de ser dem som lokale krigsherrer, som kun tjener deres egne interesser.

En politiker fra det Republikanske Folkeparti, Sevket Soke, siger, at dette system ikke bør have lov at eksistere længere.

- Disse folk opretholder for gamle, udlevede traditioner. De er en virkelig plage for Tyrkiet, siger han.

Otte tiltalt efter bryllupsmassakre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce