TERROR: Gidselkrisen forværredes i går med oplysningen om, at otte irakere og egyptere er taget som gidsler
IRAK:Mindst otte ansatte ved den egyptiske telekoncern Orascom, både egyptere og irakere, er de seneste to dage blevet bortført i Irak, oplyste Iraks indenrigsministerium og en repræsentant for Orascom i går. Dermed forværredes gidselkrisen i Irak, hvis fokus de seneste dage har været rettet mod tre vesterlændinge - to fra Italien og en fra Storbritannien.

- I går aften kørte bevæbnede mænd i en BMW op foran deres kontorer i Bagdads Harithiya-distrikt og bortførte dem, oplyste en talsmand for indenrigsministeriet i Bagdad fredag.

Gidseltagerne bandt de stedlige kontorvagter, stjal computerudstyr og våben, for derefter at køre bort med to af Orascoms to udenlandske ansatte - egypterne Mustapha Abdel Latif og Mahmoud Turki, oplyser Orascom, der er Mellemøstens største tele-selskab. En repræsentant for Orascom oplyser, at mindst seks af selskabets montører, heriblandt fire egyptere, blev bortført onsdag i nærheden af byen Qaim i det vestlige Irak.

I går var der fortsat uvished om, hvad der er sket med to italienske kvinder, der er blevet taget som gidsler i Irak 7. september. I den forløbne uge har to erklæringer fremsat på Internet hævdet, at Simona Torretta og Simona Pari er blevet henrettet. Men regeringen i Rom siger, at der ikke er beviser for, at de to italienske nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt.

I Storbritannien forsøger en mindst lige så presset regering at overbevise sin befolkning om det rigtige i ikke at bøje sig for de gidseltagere, der holder den 62-årige brite Ken Bigley fanget på anden uge. I Bagdad blev der sent torsdag uddelt 50.000 løbesedler, hvor Bigleys familie appellerer til irakere om deres hjælp til at udvirke en løsladelse af det britiske gidsel. (AFP)