Otte telearbejdere bortført


Otte telearbejdere bortført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR: Gidselkrisen forværredes i går med oplysningen om, at otte irakere og egyptere er taget som gidsler

IRAK:Mindst otte ansatte ved den egyptiske telekoncern Orascom, både egyptere og irakere, er de seneste to dage blevet bortført i Irak, oplyste Iraks indenrigsministerium og en repræsentant for Orascom i går. Dermed forværredes gidselkrisen i Irak, hvis fokus de seneste dage har været rettet mod tre vesterlændinge - to fra Italien og en fra Storbritannien.

- I går aften kørte bevæbnede mænd i en BMW op foran deres kontorer i Bagdads Harithiya-distrikt og bortførte dem, oplyste en talsmand for indenrigsministeriet i Bagdad fredag.

Gidseltagerne bandt de stedlige kontorvagter, stjal computerudstyr og våben, for derefter at køre bort med to af Orascoms to udenlandske ansatte - egypterne Mustapha Abdel Latif og Mahmoud Turki, oplyser Orascom, der er Mellemøstens største tele-selskab. En repræsentant for Orascom oplyser, at mindst seks af selskabets montører, heriblandt fire egyptere, blev bortført onsdag i nærheden af byen Qaim i det vestlige Irak.

I går var der fortsat uvished om, hvad der er sket med to italienske kvinder, der er blevet taget som gidsler i Irak 7. september. I den forløbne uge har to erklæringer fremsat på Internet hævdet, at Simona Torretta og Simona Pari er blevet henrettet. Men regeringen i Rom siger, at der ikke er beviser for, at de to italienske nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt.

I Storbritannien forsøger en mindst lige så presset regering at overbevise sin befolkning om det rigtige i ikke at bøje sig for de gidseltagere, der holder den 62-årige brite Ken Bigley fanget på anden uge. I Bagdad blev der sent torsdag uddelt 50.000 løbesedler, hvor Bigleys familie appellerer til irakere om deres hjælp til at udvirke en løsladelse af det britiske gidsel. (AFP)

Otte telearbejdere bortført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce