Otte amerikanere løsladt i Haiti


Otte amerikanere løsladt i Haiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dommer i Haiti har løsladt otte af de 10 amerikanske missionærer, der er anholdt for forsøg på at tage 33 børn med ud af det katastroferamte land.

Otte af de 10 amerikanere, der har været anklaget for at bortføre en gruppe haitianske børn, fik onsdag besked om, at de er løsladt og må forlade Haiti.

En dommer i hovedstaden Port-au-Prince har beordret dem løsladt, siger deres advokat til nyhedsbureauet AFP.

De sidste to er fortsat tilbageholdt og skal gennem flere afhøringer. Det drejer sig om lederen af gruppen, Laura Silsby, og Charisa Coulter, siger dommer Bernard Sainvil.

- Hvad angår fru Silsby og fru Coulter, er jeg nødt til at stille dem nogle flere spørgsmål. Jeg overvejer faktisk at afhøre dem allerede i morgen, sagde dommeren tidligere til Reuters.

En kilde ved domstolen forklarer, at netop de to skal afhøres yderligere, fordi de begge har været i Haiti før, hvor de har forhørt sig om børnehjem i landet.

De fleste af de 10 amerikanere er medlemmer af en baptistkirke i Idaho. De blev anholdt for tre uger siden, da de forsøgte at krydse grænsen til Den Dominikanske Republik i en bus med 33 børn som passagerer.

Gruppen hævder, at børnene er forældreløse, men havde ikke den nødvendige dokumentation og tilladelse til at tage dem ud af landet.

Amerikanerne afviser at have gjort noget forkert og siger, at de blot ville hjælpe forældreløse børn i kølvandet på det ødelæggende jordskælv 12. januar, hvor mindst 217.000 mennesker døde.

Otte amerikanere løsladt i Haiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce