Orkan stopper tyske jernbaners fjerntrafik

Alle fjerntog er torsdag indstillet i Tyskland på grund af den voldsomme storm, der raser. Her er et træ væltet ned over skinnerne i nærheden i Münster i det nordvestlige Tyskland.

Orkan stopper tyske jernbaners fjerntrafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I landskabet Harzen er der målt vindstød på op til 203 kilometer i timen. Mange stormskader i nogle områder.

De tyske statsbaner indstiller al fjerntrafik over hele forbundsrepublikken med øjeblikkelig virkning på grund af orkanen "Friederike".

En talsmand for Deutsche Bahn siger dog, at de tog, som er undervejs, så vidt muligt vil køre til deres bestemmelsessteder.

Tidligere torsdag blevet togtrafik i blandt andet delstaten Nordrhein-Westfalen indstillet på grund af stormskader.

Alene i denne delstat befordrer Deutsche Bahn dagligt omkring en million mennesker.

Der vil også fredag være store forstyrrelser i togtrafikken, siger talsmænd for Deutsche Bahn.

I landskabet Harzen blev der målt vindstød på op til 203 kilometer i timen. I Thüringens hovedstad, Erfurt, er der målt vindstød på 120 kilometer i timen, mens der i en række andre områder blev målt vindstød på mellem 120 og 135 kilometer i timen.

Amsterdams internationale lufthavn, Schiphol, havde torsdag i en periode indstillet al flytrafik på grund af en kraftig storm. Flytrafikken er dog blevet genoptaget igen ved middag. Det skriver Schiphol på sin hjemmeside.

Over 200 fly blev aflyst på grund af vejret.

Stormen i Holland raser med vindstød på op til 140 kilometer i timen ifølge Reuters. Stormen har indtil videre torsdag eftermiddag kostet adskillige personer livet over hele Europa, skriver dpa.

Tre personer er omkommet i Holland, og tre er omkommet i Tyskland.

I Belgien døde en kvinde, efter at et træ faldt ned på hendes bil 30 kilometer sydøst for Bruxelles.

Og i Italien, hvor vinden blæser med op til 200 kilometer i timen, er en mand død i regionen Calabrien. Det skete, efter at han var klatret op på sin brors hus i byen Crotone. Den kraftige blæst har væltet træer og skadet bygninger.

Ifølge vagtchef ved DMI Frank Nielsen kommer stormen ikke til at nå Danmark.

- Om ganske få timer ligger den over Polen og er på vej østpå. Den har været med til at give noget regn og blæsevejr ved Østersøen, men det er det eneste, vi har mærket til den, sagde han sidst på eftermiddagen torsdag.

Orkan stopper tyske jernbaners fjerntrafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce