Oprørsgruppe i Kaukasus: Vi er ikke i krig med USA


Oprørsgruppe i Kaukasus: Vi er ikke i krig med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprørsgruppe fra Kaukasus nægter at have noget at gøre med bombeeksplosionerne i Boston.

En fremtrædende oprørsgruppe fra Ruslands urohærgede Kaukasus-region nægter søndag at have nogen forbindelse med bombeeksplosionerne ved Boston Marathon mandag, hvor to tjetjenske brødre formodes at være gerningsmændene.

- Lederen af Vilayat Dagestan Mujahedinerne (oprørsgruppen, red.) erklærer, at krigere fra Kaukasus ikke udkæmper militære kampe mod USA, står der i en meddelelse på oprørsgruppens hjemmeside Kavkazcenter.com og websiden Vdagestan.info.

- Vi kæmper kun mod Rusland, der ikke kun er ansvarlig for besættelsen af Kaukasus, men også udfører forfærdelige forbrydelser mod muslimer, står der endvidere.

Amerikanske medier har tidligere rapporteret, at FBI har undersøgt mulige forbindelser mellem de to mistænkte tjetjenske brødre - Dzhokhar og Tamerlan Tsarnaev - og Kaukasus' Emirat-bevægelse, der er ledet af den berygtede krigsherre Doku Umarov.

Fredag kom det frem, at russiske myndigheder i 2011 advarede de amerikanske myndigheder mod den ældste bror, 26-årige Tamerlan.

Dog fandt de amerikanske myndigheder "ikke nogen tegn på terroraktivitet" og droppede dermed at undersøge sagen nærmere.

Ifølge amerikanske medier er myndighederne i USA nu særligt interesseret i at undersøge oprørsgruppen Vilayat Dagestan.

Dog mener oprørsgruppen, at de amerikanske myndigheder løber i hælene på Rusland ved at bruge tid på at undersøge forbindelsen.

- Lederen af Vilayat Dagestan Mujahedinerne opfordrer i særlig grad amerikanske medier til at stoppe deres spekulationer og ikke løbe efter russisk propaganda, skriver oprørsgruppen i meddelelsen.

Russiske myndigheder siger søndag, at de også undersøger mulige forbindelser mellem oprørsgruppen og de to brødre. Dog har de endnu ikke fundet noget, der kunne tyde på det.

- Vi har i øjeblikket ikke nogen troværdig information om Tsarnaev-brødrenes mulige medvirken i Kaukasus Emirat-bevægelse, siger en anonym russisk sikkerhedskilde til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Oprørsgruppe i Kaukasus: Vi er ikke i krig med USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce