Oprørere kontrollerer nyhedsbureau i Yemen


Oprørere kontrollerer nyhedsbureau i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En alliance mellem oprørerne og en magtfuld klanleder i Yemen kan blive enden på præsident Salehs regime.

Klanfolk, der støtter en magtfuld oppositionsleder i Yemen, har sikret sig kontrol over det statslige nyhedsbureau Saba i hovedstaden Sanaa, oplyser en højtstående embedsmand og øjenvidner.

Samtidig er kampene i hovedstaden blusset op, skriver nyhedsbureauet AFP.

Klanfolkene, der støtter sheik Sadiq al-Ahmar, har også sikret sig kontrollen over det nationale luftfartsselskab Yemenia, ligesom de har forsøgt at besætte indenrigsministeriets hovedkvarter. Det siger embedsmanden og øjenvidnerne, der ønsker at være anonyme.

De voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og klanfolk, der støtter lederen af Yemens magtfulde Hashid klansammenslutning, Sadiq al-Ahmar, brød ud i Sanaa mandag.

Yemens pressede præsident, Ali Abdullah Saleh, siger onsdag, at han ikke vil drages ind i en borgerkrig på trods af det massive krav om, at han skal træde tilbage. Der er kommet fornyet pres, efter at Sadiq al-Ahmar er gået sammen med demonstranterne.

- Det, der er sket, er en provokerende handling, der går ud på at trække os ind i en borgerkrig. Men det er begrænset til Ahmars sønner. De bærer ansvaret for udgydelsen af uskyldige civile borgeres blod, siger præsidenten og tilføjer:

- Lige nu angriber de Indenrigsministeriet, men vi ønsker ikke at øge forvirringen yderligere, siger Saleh ifølge nyhedsbureauet Reuters til udvalgte medier.

Der var en pause i kampene først på morgenen onsdag, men senere på formiddagen er kampene blusset op igen, siger en korrespondent for nyhedsbureauet AFP.

Oprørere kontrollerer nyhedsbureau i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce