Oprørere indgår våbenhvile i Darfur


Oprørere indgår våbenhvile i Darfur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den største oprørsgruppe i Darfur-regionen i Sudan indgår rammeaftale om våbenhvile med regeringen, som kvitterer ved at annullere 100 dødsdomme.

Retfærdigheds- og Lighedsbevægelsen (JEM) i den urolige Darfur-region i Sudan har indgået en rammeaftale om våbenhvile med Sudans regering.

En talsmand for JEM siger, at der fortsat er mange uafklarede spørgsmål, blandt andet om fordeling af magt og ressourcer og om internt fordrevnes ret til at vende hjem.

- Vi er engagerede i en fredelig løsning i Darfur, siger JEM-talsmanden, Ahmed Hussein, og tilføjer, at JEM-oprørere har fået ordre til at stoppe alle militære operationer.

Regeringen kvitterer blandt andet ved at benåde de omkring 100 JEM-oprørere, der var dømt til døden ved hængning.

- Jeg annullerer alle dødsdomme, der er afsagt mod medlemmer af Retfærdigheds- og Lighedsbevægelsen, siger Sudans præsident, Omar al-Beshir.

- Og i morgen løslader vi 30 procent af fangerne, lover han.

Tidligere på dagen sagde JEM-talsmanden, at en aftale med regeringen vil være et skridt fremad, men ikke afslutningen på JEM's kamp mod regeringen.

- Det er ikke afslutningen på noget som helst. Det er bare begyndelsen, sagde han.

I de seneste tre dage har oprørerne forhandlet med regeringen i Tchads hovedstad, N'Djamena.

Regeringen og oprørerne har flere gange i løbet af de seneste syv år underskrevet aftaler om våbenhvile, men en del af dem er blevet overtrådt blot få dage efter indgåelsen, hvilket har været med til at skabe mistillid mellem parterne.

Den syv år lange konflikt i Darfur har kostet omkring 300.000 mennesker livet og sendt 2,7 millioner mennesker på flugt, vurderer FN.

Oprørere indgår våbenhvile i Darfur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce