Oprørere i Darfur tilbydes regeringsposter


Oprørere i Darfur tilbydes regeringsposter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sudans regering tilbyder oprørsbevægelsen JEM i Darfur ministerposter som led i en fredsaftale. Det viser et første udkast til en konkret aftale.

Sudans regering i Khartoum vil tilbyde oprørere i den urohærgede provins Darfur ministerposter som led i en fredsaftale. Det fremgår af et udkast til en konkret fredsaftale, som skal danne grundlag for kommende forhandlinger.

Udkastet er det første tegn på, at regeringen i Khartoum er villig til at dele magten i østafrikanske land med sin mangeårige bitre fjende, gruppen Retfærdigheds- og Lighedsbevægelsen (JEM), som har kæmpet mod regeringshæren i Darfur.

Khartoum-regeringen og JEM indgik i sidste uge en rammeaftale om en våbenhvile i Darfur. Regeringen har som første skridt hen mod forsoning benådet omkring 100 JEM-oprørere, der var dømt til døden.

Oplysninger om, at ministerposter til JEM kan imidlertid skabe problemer for regeringen, da flere af dens allierede i Darfur er stærkt imod JEM og forhandlingerne om fred.

Det er planen, at Sudans præsident, Omar Hassan al-Bashir, senere tirsdag underskriver en våbenhvileaftale og en rammeaftale for fredsforhandlinger med lederen for JEM, Khalil Ibrahim, i Qatars hovedstad Doha.

Regeringen og oprørerne har flere gange i løbet af de seneste syv år underskrevet aftaler om våbenhvile, men de er blevet overtrådt blot få dage efter indgåelsen, hvilket har skabt mistillid mellem parterne.

Den syv år lange konflikt i Darfur har kostet omkring 300.000 mennesker livet og sendt 2,7 millioner mennesker på flugt, vurderer FN.

Oprørere i Darfur tilbydes regeringsposter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce