Oprør på base i Georgien stoppet


Oprør på base i Georgien stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Georgiens præsident siger, at oprørere er talt fra deres forehavende. Ruslands udenrigsminister melder afbud til Nato-møde.

Georgiens præsident, Mikhail Saakashvili, siger, at et oprør på en militærbase nær hovedstaden Tbilisi er ovre, efter at soldater og kampvogne blev sendt til stedet.

Oprørerne, som angiveligt ville at dræbe den georgiske leder og havde planer om et "storstilet oprør", blev ifølge oplysninger fra det georgiske indenrigsministerium overtalt til at opgive deres forehavende.

- Vi gik ind på basen og fik beroliget alle. Oprørets leder er anholdt og andre afhøres, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Præsidenten er nu også selv til stede på basen, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Saakashvili beskylder russiske specialstyrker for at være involveret i kupplanerne på militærbasen Mukhrovani, som åbenbart skulle forpurre en storstilet NATO-øvelse. Den indledes i morgen og fortsætter foreløbig som planlagt, siger en Nato-kilde til nyhedsbureauet Itar-Tass.

Men den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, har meldt afbud til forhandlinger med Nato senere i denne måned. Natos generalsekretær, Jaap de Hoop Scheffer, beklager den russiske beslutning.

Ruslands Nato-ambassadør siger, at de georgiske beskyldninger er Saakashvilis forsøg på at bortlede opmærksomheden fra hans egne indenrigspolitiske problemer.

- Oprøret på militærbasen i Georgien understreger blot, at der er en tiltagende dyb krise under Saakashvilis præsidentskab, siger den russiske Nato-ambassadør, Dmitrij Rogosin.

Moskva har kraftigt protesteret mod, at 1300 Nato-soldater deltager i den over tre uger lange øvelse 70 kilometer fra grænsen til Sydossetien - udbryderregionen, som i august i fjor var årsag til den fem dage lang krig mellem Rusland og Georgien.

Oprør på base i Georgien stoppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce