Oliestrid mellem briterne og argentinerne


Oliestrid mellem briterne og argentinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den britiske regering siger, at dens nye olieboringer ved Falklandsøerne ud for Argentina er fuldt lovlig. Latinamerikanske ledere vender sig mod planerne.

Storbritannien er begyndt at bore efter olie ved de omstridte Falklandsøer ud for Argentina. Og den britiske regering afviser argentinske indsigelser og siger, at olieudvindinger sker inden for rammerne af folkeretten.

Argentinas præsident, Cristina Fernandez, siger, at sydamerikanske ledere støtter hendes modstand over for de britiske olieboringer ved øerne, som argentinerne kalder Las Malvinas. De britiske boringer begyndte mandag.

Argentina har gjort krav på øerne lige siden briterne erobrede dem i 1833. I 1982 invaderede argentinsk militær øerne, men blev besejret af briterne under den to måneder lange Falklandskrig.

- Britisk suverænitet hvad angår Falklandsøerne er helt og aldeles klar i folkeretten. Det er der ingen tvivl om, siger den britiske udenrigsminister, David Miliband.

- Den eksploration, der finder sted ud for Falklandsøerne, ligger til fulde inden for folkeretten og bygger fuldt ud på præcedens, fastslår han videre.

Argentina har formelt gjort indsigelser mod planerne om olieudvinding ud for øerne og siger, at man vil kræve, at alle skibe fra Falklandsøerne skal søge om tilladelse til at lægge til kaj i argentinsk havn.

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, siger, at hans land støtter Argentina betingelsesløst.

- Det hav og de landområder tilhører Argentina og Latinamerika, sagde han søndag på et topmøde i Mexico for latinamerikanske ledere.

Oliestrid mellem briterne og argentinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce