Offentlige ansatte strejker i Grækenland


Offentlige ansatte strejker i Grækenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Athens gader fyldes af strejkende og tåregas forud for torsdagens uformelle EU-topmøde i Bruxelles, hvor Grækenlands økonomi skal diskuteres.

Tusinder af offentlige ansatte marcherede onsdag gennem Athen. De deltager i en 24-timers strejke i protest mod regeringens håndtering af den finansielle krise. Strejken har lukket skoler og lammet lufthavne.

Urobetjente måtte på et tidspunkt bruge tåregas mod en gruppe demonstranter, der forsøgte at forcere nogle afspærringer i den centrale del af den græske hovedstad.

Strejken kommer dagen før et uformelt topmøde i Bruxelles, hvor EU's stats- og regeringschefer blandt andet skal diskutere de store økonomiske vanskeligheder i en række Middelhavslande, primært Grækenland.

Efter pres fra blandt andet EU-Kommissionen, har den græske regering introduceret en økonomisk redningsplan, der blandt andet indebærer et stop for lønforhøjelser i den offentlige sektor og et farvel til en række goder blandt offentligt ansatte.

Omkring 5000 medlemmer af Adedy, en fagforening for offentligt ansatte, marcherede gennem Athens regnvåde gader. De bar på bannere, der blandt andet havde budskabet "Vi vil ikke betale for krisen".

Generalsekretæren for Adedy, Ilias Iliopoulos, siger, at regeringens økonomiske redningsplan er uretfærdig, og at hans fagforening vil fortsætte dens kamp, indtil regeringen ændrer politik.

Iliopoulos siger videre, at de 500.000 medlemmer af Adedy næsten med sikkerhed vil slutte sig til en strejke, som den private sektor har bebudet 24. februar.

Offentlige ansatte strejker i Grækenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce