Offentlig forsvarer vil repræsentere bombemistænkt


Offentlig forsvarer vil repræsentere bombemistænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offentlig forsvarer vil beskikkes til at repræsentere Dsjokhar Tsarnaev, der formodes at stå bag bombeangreb.

Den offentlige forsvarers kontor i Boston vil forsøge at blive beskikket til at repræsentere Dzhokhar Tsarnaev, der er en af de formodede gerningsmand bag bombeangrebet mod Boston Marathon.

Den offentlige forsvarer har til opgave at repræsentere anklagede i kriminalsager, som ikke har råd til deres egen advokat.

Ifølge Charles McGinty fra kontoret i Boston, har de offentlige forsvarere endnu ikke haft mulighed for at tale med den 19-årige Dsjokhar Tsarnaev, der blev pågrebet fredag lokal tid efter en massiv menneskejagt.

- Det er derfor, vi forsøger at fremskynde beskikkelsen til at komme i stand så hurtigt som muligt, siger Charles McGinty.

Det er en forbundsdommer, der i givet fald skal give grønt lys for, at Dsjokhar Tsarnaev kan repræsenteres af en beskikket offentlig forsvarer.

Sagen har sat gang i debatten om hvorvidt, politiet skal benytte sig af en undtagelse i loven, der tillader dem at afhøre personer uden først at oplyse dem om deres rettigheder.

Justitsministeriets embedsmænd oplyser, at efterforskerne har påberåbt sig denne undtagelse.

Ifølge loven skal politiet ellers altid fortælle de mistænkte, at de har ret til ikke at udtale sig - og ret til en advokat. Men hvis "den offentlige sikkerhed" trues, kan man gøre en undtagelse.

Nogle republikanske politikere tager skridtet videre og argumenterer for, at Tsarnaev skal betragtes som en "fjendtlig kombattant", der har den samme juridiske status som fanger i militærfængslet Guantanamo.

Anklagepunkterne mod Dzhokhar Tsarnaev vil blive bestemt ud fra, om retssagen skal foregå ved en national eller føderal domstol. Udfaldet kan betyde liv eller død for Tsarnaev.

Massachusetts, staten hvor Boston ligger i, har nemlig ikke dødsstraf.

Offentlig forsvarer vil repræsentere bombemistænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce