Offensiv i Afghanistan kræver nok en måned

Amerikanske soldater fotograferet under offensiven mod Taliban torsdag
Foto: Jerome Starkey/AP/POLFOTO

Offensiv i Afghanistan kræver nok en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natos offensiv mod Taliban i det sydlige Afghanistan vil ifølge general vare endnu en måned. Samtidig koster et fejlslagent Natoluftangreb syv politifolk livet.

USA-ledede styrker skal bruge omkring 25 til 30 dage mere for at sikre Marjah-området i den afghanske Helmand-provins, hvor de allierede møder hård modstand fra Taliban-militsen.

Det siger den britiske generalmajor Nick Carter, der er øverstkommanderende for de Nato-ledede styrker i det sydlige Afghanistan. Han tilføjer, at koalitionsstyrkerne rykker forsigtigt fremad for at undgå vejsidebomber og civile tab.

Udtalelserne falder samtidig med, at hospitalskilder og embedsmænd fortæller, at et fejlslagent Nato-luftangreb har kostet syv afghanske politifolk livet og såret to i det nordlige Afghanistan.

Den Nato-ledede Isaf-styrke bekræfter, at der har været tale om en episode, men en talsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at militæret fortsat er i gang med at undersøge, hvad der er sket i Kunduz-provinsen, hvor Taliban for nylig har øget voldshandlingerne.

- Omkring klokken 14.30 angribes den afghanske hær, politiet og en Nato-patrulje af Taliban i Imam Sahib-distriktet, siger talsmand for det afghanske indenrigsministerium, Zemarai Bashary, fra hovedstaden Kabul.

- Nato iværksatte et luftangreb, og de afghanske styrker blev bombet ved en fejltagelse. Syv politifolk blev dræbt og to politifolk såret, siger Bashary.

Direktør for hospitalet i Kunduz, Noor Ull-Haq Hakimi, bekræfter, at ligene af syv politifolk er blevet indbragt sammen med de to, der blev såret under episoden.

Offensiv i Afghanistan kræver nok en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce