19-årige Kerstin Fritzl, hvis indlæggelse førte til afsløringen af østrigsk incestskandale, er udskrevet fra intensivafdelingen efter syv uger i kunstig koma.
Det var hendes kritiske sundhedstilstand, som førte til afsløringen af Østrigs største incestskandale nogensinde.

Nu er den 19-årige Kerstin så vågnet af et kunstigt koma, efter at hun i syv uger svævede mellem liv og død på et sygehus i Amstetten.

Kerstin er det ældste barn af Elisabeth Fritzl, som i 24 år blev holdt som fange i en kælder af sin far, Josef Fritzl, der voldtog og misbrugte sin datter og fik i alt syv børn med hende.

Den 19-årige pige kom for første gang nogen sinde ud af kælderen i slutningen af april, da hendes 42-årige mor fik presset sin far til at indlægge den bevidstløse pige på hospitalet. Sygehuset kunne ikke finde ud af, hvad pigen fejlede og bad på tv moderen stå frem, hvorefter det gruopvækkende incestdrama i sidste ende blev afsløret og Josef Fritzl anholdt.

En talsmand for sygehusvæsnet i Niederösterreich bekræfter over for nyhedsbureauet APA, at Kerstin Fritzl allerede for et par dage siden blev udskrevet fra intensivafdelingen, men tilføjede, at hun "fortsat har brug for intensiv medicinsk, plejemæssig og terapeutisk behandling".

Hun har det bedre, men er modsat rygter om det modsatte ikke blevet genforenet med sin mor og sine fem overlevende søskende, som afskærmet fra offentligheden behandles på en anden klinik i området vest for Wien.

Mere om emnet

Se alle

Fritzl: Min kone svarer ikke på mine breve

Fritzl: Jeg ville gøre kælderen behagelig

Fritzls kone og søn anmeldt for medvirken

Fritzls kone og søn anmeldt for medvirken