Øjenvidne: Underbuksebomber var bange


Øjenvidne: Underbuksebomber var bange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nigerianske underbuksebomber Umar Farouk Abdulmutallab var chokeret, da hans bombemission på et passagerfly mislykkedes, siger hans sidemand fra flyveturen

Da sprængstoffet i hans underbukser ikke eksploderede, virkede nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab chokeret og "ude på dybt vand". Sådan siger Jay Howard, der sad ved siden af den fejlslagne bombemand 1. juledag om bord på et passagerfly på vej til Detroit.

- Abdulmutallab virkede meget overrasket og chokeret over, hvad der skete, som om han ikke vidste, hvad der nu ville hænde, siger Howard.

Den 21-årige collegestuderende delte onsdag sin flyoplevelse med lytterne på en af USA's offentligt ejede radiokanaler.

- Hans ansigtsudtryk var rent chok. Hans handlinger på flyet, fortæller mig, at han ikke havde styr på situationen og ikke vidste, hvad hans handlinger indebar, siger den 21-årige.

Den 23-årige nigerianer opførte sig ifølge Howard ganske almindelig på det meste af flyveturen fra Amsterdam til Detroit. Han var venlig, lyttede til musik og prøvede på at sove.

Abdulmutallab nægtede dog at spise og fortalte kabinepersonalet, at han havde dårlig mave.

Efter nogle timers flyvning skete der en lille eksplosion og røg bredte sig i kabinen. Howard forklarer, at det blev efterfulgt af "en frastødende lugt".

Efterfølgende vendte han sig mod Abdulmutallab, der havde dækket sig med et tæppe. Howard spurgte ham om røgen, men nigerianeren svarede ikke. Derfor tog han tæppet, hvilket fik mere af den ildelugtende røg til at sprede sig.

Det skabte panik i flyet og passagererne råbte og skreg. Nogle ledte efter vand og ildslukkere, siger Howard.

Øjenvidne: Underbuksebomber var bange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce