Øje-for-øje-dom i Pakistan


Øje-for-øje-dom i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To pakistanske brødre er ved en domstol i Lahore blevet dømt til at få skåret deres næser og ører af. Samtidig er de blevet idømt fængsel på livstid.

En pakistansk domstol har idømt to brødre en straf, der indebærer, at de skal have skåret deres næser og ører af.

Det er sket, efter at domstolen har fundet de to mænd skyldige at have skåret næsen og ørerne af en kvinde, der nægtede at gifte sig med den ene af brødrene.

Dommeren ved en antiterrordomstol i byen Lahore idømte de to mænd straffen i henhold til den islamiske Qisas-lov.

Loven blev indført i Pakistan under den afdøde diktator Mohammad Zia ul-Haq i 1979. Loven lægger op til, at kriminelle skal straffes i forhold til forbrydelsen, altså et øje-for-øje princip, med mindre at gerningsmanden benådes af offerets familie.

De to brødre Sher Mohammad og Amanat Ali bortførte deres 22-årige kusine Fazeelat Bibi i september, efter at hendes far havde nægtet at lade Mohammad gifte sig med hende.

Ifølge domstolen i Lahore forsøgte de to brødre først at kvæle Bibi, og da det ikke lykkedes, skar de hendes næse og ører af med en kniv.

Domstolens afgørelse indebærer også, at de to brødre skal tilbringe resten af deres liv i fængsel. Den unge kvindes mor døde af et hjerteanfald, da hun så sin datter efter angrebet.

Pakistanske domstole dømmer sjældent efter Qisas-loven, og når det er sket, er de altid blevet ophævet ved en appeldomstol.

Øje-for-øje-dom i Pakistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce