De tiltagende angreb fra Taliban-militsen i Afghanistan skader nødhjælpsarbejdet i landet. 19 nødhjælpsarbejdere er i år blevet dræbt af oprørere.
Afghanistan er blevet mere uroligt det seneste år, og det kan nødhjælpsarbejdere i landet mærke. Alene i år er 19 nødhjælpsarbejdere blevet dræbt, og hvis uroen fortsætter, vil det få store konsekvenser for organisationernes arbejde.

- Antallet af angreb fra oprørere er steget med 50 procent i forhold til samme periode sidste år, lyder det i en erklæring fra Acbar, der er en paraplyorganisation for 100 nødhjælpsgrupper i Afghanistan.

Informationschef for Dacaar i Afghanistan, Christian Jepsen, bekræfter, at det bliver sværere og sværere at arbejde i Afghanistan.

- Det er det blevet over den seneste tid, og det ser ud til, at udviklingen her fortsætter i den forkerte retning, siger han til Ritzau.

Dacaar kan stadig arbejde i næsten halvdelen af alle Afghanistans provinser. Men organisationen er hvert år ude for episoder, der gør, at sikkerhed bliver et større og større tema i planlægningen og udførelsen af arbejdet.