Obama vil bygge nye atomkraftværker

Obama vil bygge nye atomkraftværker
Foto: POLFOTO/AP

Obama vil bygge nye atomkraftværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske regering vil give lånegarantier til at bygge to nye atomreaktorer for at producere grøn energi, skabe arbejdspladser og mindske olieimporten.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, vil give lånegarantier for otte milliarder dollar (43 milliarder kroner) til at bygge to nye atomreaktorer. Det er de første nye atomkraftværker, der bygges på amerikansk jord i omkring 30 år.

Obama understreger, at atomenergi skal spille en vigtig rolle i amerikansk energipolitik.

- I et spørgsmål, der angår vores økonomi, vores sikkerhed og vor planets fremtid, kan vi ikke fortsat hænge fast i de samme gamle debatter mellem venstrefløj og højrefløj, mellem miljøfolk og iværksættere, siger Obama.

Præsidenten har opbakning fra begge sider i Kongressen, blandt andet fordi byggeriet vil skabe arbejdspladser.

- Dette anlæg vil skabe tusinder af job i byggeriet i de kommende år og omkring 800 permanente, velbetalte job i årene fremover. Og det er kun begyndelsen, lover præsidenten.

Han lægger desuden vægt på, at atomenergi kan hjælpe USA med at mindske afhængigheden af olieimport og producere grønnere energi.

- For at imødekomme vores stigende energibehov og afværge de værste konsekvenser af klimaforandringer, må vi øge vores forsyning fra atomkraft. Så simpelt er det, sagde præsidenten.

USA får omkring en femtedel af sin energi fra atomkraft, men har ikke bygget nye atomkraftværker siden ulykken ved atomanlægget Three Mile Island i Pennsylvania i 1979.

De to nye reaktorer skal efter planen opføres ved et eksisterende atomanlæg i Burke, Georgia, oplyser Det Hvide Hus.

Obama vil bygge nye atomkraftværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce