Obama-udspil for sundhedsreform afvises


Obama-udspil for sundhedsreform afvises

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barack Obama har fremlagt nyt udspil i opgøret om en sundhedsreform i USA, men det afvises af republikanerne.

Præsident Barack Obama vil lave en sygesikring for 31 millioner amerikanere, der ikke er forsikret under sygdom i dag.

Præsidenten fremlagde mandag sin egen plan for gennemgribende reformer af det amerikanske sundhedssystem. Her lægger han også op til, at der skal gribes ind over for store stigninger i forsikringspræmier.

Republikanernes leder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, afviser imidlertid udspillet som farligt for bestræbelserne på at skabe politisk enighed om en reform mellem de to partier. - Præsidenten har svækket troværdigheden omkring det kommende forhandlingsmøde ved at foreslå den samme massive regeringskontrol over sygesikring ud fra en lovpakke, der allerede er blevet forkastet af befolkningen, siger Boehner i en erklæring.

Forslagene fra den amerikanske præsident er et forsøg på at tage hensyn til alle aspekter i de to lovpakker, som er gået gennem Kongressens to kamre. Udspillet kommer tre dage før et vigtigt tv-transmitteret møde mellem Obama og republikanske ledere, som forsøger at blokere for præsidentens dagsorden på området.

Præsidenten har bedt republikanerne om også at komme med deres eget oplæg til en ny sundhedsreform.

Obamas kamp for at få indført en ny sundhedsreform i USA løb ind i alvorlige problemer, efter at demokraterne mistede flertallet i Senatet, da republikaneren Scott Brown i midten af januar blev valgt ind i Massachusetts. Obama har truet med at få en reform gennem Senatet med et spinkelt flertal på 51 stemmer fremfor det normale flertal på 60 stemmer.

Obama-udspil for sundhedsreform afvises

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce