Obama udskyder juleferie på Hawaii


Obama udskyder juleferie på Hawaii

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Senatets behandling af den amerikanske sundhedsreform trækker ud. Derfor udskyder præsident Obama sin planlagte juleferie på Hawaii.

USA's præsident, Barack Obama, siger, at han vil udskyde sin juleferie i Hawaii for at kunne være til stede i Washington i forbindelse med den kritiske behandling i Senatet af det lovforslag, der skal reformere det amerikanske sundhedssystem.

- Jeg rejser ikke, før mine venner i Senatet er blevet færdige med deres arbejde, siger Obama til journalister i Det Hvide Hus.

Det var meningen, at præsident Obama skulle være rejst til Hawaii onsdag. En del af hans opvækst foregik på Hawaii.

Senatet stemmer formentlig juleaftensdag den 24. december om lovforslaget. Her har Obama sikret sig de nødvendige 60 stemmer for sundhedsreformen.

Når Senatet har vedtaget lovforslaget, skal det sammenskrives med det forslag, som Repræsentanternes Hus har vedtaget. Derefter kan Obama underskrive sin vigtigste lovgivning inden sin tale til nationen - State of the Union - i januar eller begyndelsen af februar.

Sundhedsreformen vil sikre sygesikring til mellem 31 og 36 millioner amerikanere, som i dag ikke er dækket. Ifølge forslaget skal amerikanerne tegne sundhedsforsikring, som fattige familier får støtte til. Forsikringsselskaberne forbydes at udelukke nogle fra sygesikring på grund af sygdom.

Lovforslaget koster ifølge demokraterne mindre end 900 milliarder dollar (4680 milliarder kroner) over 10 år, som præsident Obama har sat som udgiftsloft.

Obama udskyder juleferie på Hawaii

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce