Obama tager til Boston for at mindes bombeofre


Obama tager til Boston for at mindes bombeofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske præsident deltager torsdag i en mindehøjtidelighed for ofrene for maraton-bomberne.

USA's præsident, Barack Obama, tager torsdag til Boston, hvor han sammen med Massachusetts' guvernør, Deval Patrick, vil deltage i en mindehøjtidelighed til ære for ofrene for eksplosionerne ved Boston Marathon.

- Torsdag morgen vil præsidenten rejse til Boston for at tale ved en religiøs ceremoni, der er helliget de, der blev alvorligt såret eller dræbt i mandagen bomber nær målstregen ved Boston Marathon, fortæller Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

Ifølge Deval Patrick deltager Obama torsdag formiddag lokal tid i en gudstjeneste i Det Hellige Kors' Katedral.

Tre personer blev dræbt i de to eksplosioner ved det traditionsrige løb mandag. Over 170 blev såret - heraf 17 kritisk.

For at kunne tage til Boston har præsidenten rykket rundt på sine planer og tager derfor ikke som planlagt til staten Kansas, lyder det videre i meddelelsen.

På et pressemøde tidligere tirsdag sagde Obama, at bombeeksplosionerne efterforskes som en terrorhandling. Det er dog stadig helt uvist, hvad der ligger til grund for den grufulde forbrydelse, understregede han.

- Vi ved ikke, hvem der står bag bombeeksplosionerne i Boston, men vi efterforsker sagen som en terrorhandling, sagde den amerikanske præsident.

- Det er uklart, om gerningsmændene bag bombningerne er udenlandske, indenlandske, eller om de er begået af et ondsindet individ. Vi har ikke en fornemmelse af motiv endnu, tilføjede han.

Eksplosionerne skete, da en stor gruppe løbere var på vej mod mållinjen efter at have tilbagelagt næsten hele maratondistancen på 42,195 kilometer.

Obama tager til Boston for at mindes bombeofre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce