Obama reddede USA fra ny depression


Obama reddede USA fra ny depression

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny rapport fra Det Hvide Hus viser, at præsident Barack Obama reddede USA fra en decideret depression, da han godkendte en stimuluspakke til 787 mia. dollar.

Barack Obamas stimuluspakke til 787 milliarder dollar (4170 milliarder kroner) fra sidste forår reddede USA fra at genopleve en tid lige som under Depressionen og sikrede samtidig 2 millioner job.

Det viser en ny rapport fra Det Hvide Hus, som bliver offentliggjort onsdag.

Præsidenten har længe påstået i sine taler, at krisens dybde ville have kostet amerikanerne flere job og været skyld i større problemer uden en stimuluspakke, men nu har Obama fået papir på sine påstande.

Rapporten siger blandt andet, at blandingen at skattenedsættelser og stimuluspenge "klart hindrede, at økonomien røg i frit fald".

Obama modtager rapporten onsdag, hvor han samtidig skal have en økonomisk briefing og holde tale om selvsamme emne.

Republikanerne har længe klandret Demokraterne for ikke at have gjort nok for at genrejse den amerikanske økonomi midt i krisen. De klapper dog heller ikke af den nye rapport fra Det Hvide Hus.

- Selvlykønskende stimulus-spin fra denne regering, der er håbløst ude af kontakt med virkeligheden og den (rapporten) er nogenlunde lige så troværdighed som tidligere påstande om, at arbejdsløsheden ikke ville overstige otte procent, eller at der ville blive skabt job med det samme, siger John Boehner, republikansk leder i Repræsentanternes Hus.

Obama sagde i sin tale til nationen sidst i januar, at jobskabelse var regeringens topprioritet i 2010. Han har dog masser af arbejde foran sig. Arbejdsløsheden i USA er i øjeblikket oppe på 9,7 procent.

Over de sidste to år har landet mistet 8,4 millioner arbejdspladser.

Obama reddede USA fra ny depression

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce