Obama om reform: 100 års kamp er slut


Obama om reform: 100 års kamp er slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obama siger i en kommentar til Senatets ja, at presset for at give flere amerikanere adgang til sygesikring giver resultat for første gang siden 1912.

USA's præsident, Barack Obama, kalder Senatets vedtagelse af en sygesikringsreform skelsættende. Han siger, at den kommende lov gør en ende på næsten 100 års kamp for en reform.

Syv præsidenter har forsøgt at reformere den amerikanske sygesikring siden Teddy Roosevelt i 1912, men uden held, siger Obama i en erklæring i Det Hvide Hus.

Han konstaterer, at forsikringsindustrien og andre særinteresser gang på gang har blokeret.

Præsidenten kalder reformen den vigtigste på socialområdet siden 1930'erne og den vigtigste på sundhedsområdet siden 1960'erne.

Men efter godkendelsen i både Senatet og Repræsentanternes Hus af en reform er USA uhyre tæt på at gøre ønsket om en sygesikring, som dækker et større antal borgere, til virkelighed. Det eneste, der udestår, er, at de to udgaver af lovforslaget fra de to kamre i Kongressen smeltes sammen, og at Obama skriver under.

Obamas demokratiske partifæller menes at stile efter en endelig godkendelse, inden præsidenten holder sin årlige tale om nationens tilstand sidst i januar.

Han siger, at reformen er ægte og meningsfuld og giver yderligere over 30 millioner amerikanere adgang til sygesikring.

Samtidig reducerer loven underskuddet på det føderale budget med 1300 milliarder dollar (cirka 6780 milliarder kroner) i løbet af de kommende 10 år, siger præsidenten.

Barack Obama kan efter Senatets vedtagelse af reformen af sygesikringen tage på forsinket juleferie på Hawaii. Sundhedsreformen er hans største indenrigspolitiske satsning.

Således har han allerede fået en julegave.

Obama om reform: 100 års kamp er slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce