Obama nedtoner fare ved svineinfluenza


Obama nedtoner fare ved svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obama mener, at svineinfluenzaen ikke giver grund til alarm i USA, hvor 40 personer er smittet. Myndighederne advarer imod ikke-nødvendige rejser til Mexico.

Præsident Barack Obama opfordrer sine landsmænd til at bevare fatningen trods spredningen af svineinfluenza i USA.

- Det er nødvendigt at forhøje beredskabet. Men der er ingen grund til alarm, siger Obama.

Han forklarer, at USA har indført en sundhedsmæssig nødtilstand som en rutinemæssig foranstaltning, der skal sikre, at de nødvendige ressourcer hurtigt og effektivt kan sættes ind på at bekæmpe sygdommen.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) oplyste i dag, at antallet af bekræftede amerikanske smittede er 40. Det er en fordobling sammenlignet med dagen forinden. Men hidtil har alle tilfælde været milde. Kun én måtte på hospital, og ingen er døde.

Svineinfluenzaen frygtes at have kostet over 100 mennesker livet i Mexico, og den amerikanske regering ventes i dag at advare imod alle rejser til Mexico, som ikke er nødvendige.

Omvendt ser myndighederne ingen grund til at afstå fra at rejse til USA, sådan som en EU-kommissær opfordrede til.

- I øjeblikket ville jeg ikke indføre restriktioner på rejser eller anbefalinger imod at tage til USA, siger Richard Besser, fungerende CDC-leder, til tv-selskabet CNN.

Besser reagerer på en erklæring fra EU's sundhedskommissær, Androulla Vassiliou, som anbefaler, at europæere afholder sig fra at rejse til områder, hvor der er konstateret svineinfluenza.

Obama nedtoner fare ved svineinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce