Den amerikanske regering vil gøre alt for at begrænse udbredelsen af svineinfluenza, lover præsident Obama. Omkring 100 skoler er lukket på grund af smittefare.
Præsident Barack Obama lover, at amerikanske myndigheder vil sætte alt ind for at begrænse spredningen af svineinfluenza.

- Vi vil fortsat komme med jævnlige opdateringer til amerikanerne efterhånden som vi får flere oplysninger, og alle kan være forvisset om, at regeringen er klar til at gøre, hvad der end er nødvendigt for at kontrollere udbredelsen af denne virus, sagde Obama på en tv-transmitteret pressekonference, der blev holdt i nat dansk tid for at markere hans første 100 dage i embedet.

Omkring 100 skoler i USA blev i går lukket i et forsøg på at begrænse udbruddet af svineinfluenza, meddeler det amerikanske undervisningsministerium.

De fleste af skolerne ligger i stater, der har oplevet flest tilfælde af den frygtede H1N1-virus, nemlig Californien, Texas, New York og South Carolina.

Obama opfordrede flere skoler til at overveje at lukke midlertidigt, hvis der er bekræftede eller mistænkte tilfælde af H1N1 på skolerne.

Han afviste, at det skulle blive nødvendigt at lukke grænsen til Mexico.

I alt er 91 mennesker i USA smittet med svineinfluenza.

Mere om emnet

Se alle

To døde af svineinfluenza i Danmark

Færre smittes af H1N1 i USA

Endnu et dansk influenza-dødsfald