Obama leder USA i stilhed for at mindes 9/11


Obama leder USA i stilhed for at mindes 9/11

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag er det 14 år siden, at 19 terrorister kaprede fire fly i det østlige USA og brugte dem som våben.

Det amerikanske præsidentpar, Barack og Michelle Obama, holdt fredag et øjebliks stilhed på plænen foran Det Hvide Hus for at mindes dem, som blev dræbt i terrorangrebet 11. september 2001.

Sammen med staben fra præsidentboligen stod de stille i tavshed akkurat klokken 08.46. Da var det nøjagtigt 14 år siden, at det første fly kapret af al-Qaida-terrorister fløj ind i det ene tårn i World Trade Center i New York.

Angrebet kostede næsten 3000 mennesker livet i New York, det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, og på en mark i delstaten Pennsylvania, hvor et af de kaprede fly styrtede ned.

Ligesom i Washington DC markeredes den historiske dag også i New York, hvor politi og pårørende til de dræbte fra morgenstunden begyndte den årlige oplæsning af ofrenes navne ved Ground Zero.

- Vi kommer her hvert år. Vi bor i New Jersey, men min hustru og jeg vil blive ved med at komme, så længe vi trækker vejret, sagde Tom Acquaviva, der mistede sin søn Paul, da tårnene faldt.

- Ingen jordiske rester er nogensinde fundet, så det her er i bund og grund hans gravplads, sagde manden.

Højtideligheden i New York, der var besøgt af både nuværende og tidligere politikere, indebar flere øjeblikke med stilhed for at markere, hvornår flyene ramte, og de to tårne faldt.

I Pentagon stod forsvarsminister Ash Carter i spidsen for en højtidelighed, mens pårørende til de 40 passagerer og besætningsmedlemmer, der døde om bord på United Airlines Flight 93, samledes ved et nyligt åbnet mindesmærke i Pennsylvania.

Tidligere på ugen sagde New Yorks politichef, at politi og efterretningstjenester har afværget over 20 terrorplaner i den amerikanske storby siden angrebene for 14 år siden.

Politichef Bill Bratton sagde imidlertid også, at risikoen for ødelæggende angreb i dag er "større end nogensinde", og at der er "flere farer" i forhold til terrorisme begået af såkaldte ensomme ulve eller radikaliserede islamister.

Obama leder USA i stilhed for at mindes 9/11

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce