Obama kritiserer iransk brutalitet


Obama kritiserer iransk brutalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's præsident, Barack Obama, fordømmer det iranske præstestyres voldelige nedslag mod demonstranter. De kæmper for universelle rettigheder, siger han.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, udtrykker sin fordømmelse af det iranske præstestyres behandling af demonstranter i forbindelse med de seneste dages protester. Den islamiske stat kan ikke nægte borgerne universelle rettigheder, siger Obama.

- USA slutter sig til det internationale samfund i stærk fordømmelse af den voldelige og uretfærdige undertrykkelse af uskyldige iranske borgere, siger han.

De daglige massedemonstrationer i Iran startede i sidste uge og har ført til en lang række voldelige sammenstød mellem regeringsstyrker og demonstranter.

- Iranske lederes beslutning om at styre gennem frygt og tyranni kommer ikke til at lykkes, siger Obama.

Den amerikanske præsident opfordrer myndighederne til at løslade anholdte demonstranter. Han roser samtidig de iranere, der udtrykker ønske om at leve i pagt med almene menneskerettigheder.

- Verden ser med stor beundring på det iranske folks mod og overbevisning, der er en del af Irans store og vedholdende civilisation, siger præsidenten.

Obama er desuden overbevist om, at demonstranternes opråb vil skabe forandring, da "historien er med dem, der søger retfærdighed."

15 mennesker er dræbt alene i hovedstaden Teheran under optøjer mod styret. Det oplyste det iranske statslige tv mandag og lagde samtidig skylden for dødsofrene hos "anti-revolutionære terrorgrupper". Det hedder, at over 10 af de dræbte tilhørte disse grupper, mens resten blev dræbt af grupperne.

300 demonstranter blev søndag anholdt ifølge officielle iranske nyhedsmedier.

Obama kritiserer iransk brutalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce