Obama inviterer anholdt muslimsk dreng på besøg


Obama inviterer anholdt muslimsk dreng på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ahmed på 14 kom i skole med hjemmelavet ur. Hans lærer troede, det var en bombe. Obama vil se uret og Ahmed.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, inviterer en muslimsk skoledreng til Det Hvide Hus, efter at drengen har haft en noget grim oplevelse.

Den 14-årige Ahmed Mohamed kom i skole i Texas medbringende sit eget hjemmelavede ur, men hans lærer misforstod det hele og troede, at det var en hjemmelavet bombe.

Politiet blev tilkaldt, og drengen blev ført væk i håndjern.

Nu har præsident Obama lykønsket drengen med hans evner og inviteret ham til Det Hvide Hus i Washington DC. Mark Zuckerberg, ejer og grundlægger af Facebook, vil også gerne se den unge opfinder.

- Fedt ur, Ahmed. Vil du tage det med til Det Hvide Hus? Vi bør inspirere flere børn som dig til at gå op i videnskab. Det er det, der gør Amerika storslået, skriver præsidenten på Twitter.

Zuckerberg skriver på sin Facebook-side, at Ahmed Mohamed bør komme forbi Californien og sige goddag.

- Når man har sådanne evner og ambitioner til at bygge noget så fedt, så bør det føre til applaus og ikke anholdelse, skriver Zuckerberg.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at Obamas ord ligner en irettesættelse af Ahmed Mohameds skole og politiet, der drog af sted med ham.

Senere dukkede der et billede op af drengen på de sociale medier. Han står med hænderne i håndjern og iført sin t-shirt, der bærer den amerikanske rumorganisation, Nasas, logo.

Blandt dem, der har vist sin støtte til Ahmed Mohamed, er Hillary Clinton, der forsøger at blive demokraternes præsidentkandidat ved valget næste år.

- Antagelser og frygt gør os ikke trygge - de holder os tilbage. Ahmed, forbliv nysgerrig og byg videre, skriver hun på Twitter.

Selv fortæller den 14-årige opfinder til avisen Dallas Morning News, at hans hobby er at opfinde ting.

- Jeg lavede et ur. Det var ret let. Jeg ville begynde med at vise noget, der er småt. De misforstod det, så jeg blev anholdt for at true med en bombe, siger han.

Obama inviterer anholdt muslimsk dreng på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce